Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Τα μυθικά Air Jordan 1 που φόρεσε ο Jordan βγαίνουν σε δημοπρασία

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ζούμε στον αστερισμό του «The Last Dance», κάτι απόλυτα λογικό καθώς κάπως θα πρέπει να αντέξουμε τη στέρηση από οποιαδήποτε αθλητικό γεγονός. Ακόμα όμως και υπήρχαν επιλογές, πάλι με το «The Last Dance» θα ασχολούμασταν, αφού το ντοκιμαντέρ για τo τελευταία σεζόν του Michael Jordan με τους Chicago Bulls δεν είναι ένα υποκατάστατο για την έλλειψη αγώνων, αλλά μια μεγαλοπρεπής ιστορία για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Στο «Last Dance» μαθαίνουμε και για τη μυθική συμφωνία του Jordan με τη Nike για τα Air Jordan. Το πρώτο μοντέλο, τα Nike Air Jordan 1, κυκλοφόρησαν το 1984 σε σχέδιο του Peter Moore και σηματοδότησαν το πέρασμα των sneakers από τα γήπεδα στο street fashion. Είναι επίσης γνωστά ως «Chicago» λόγω των χρωμάτων που είναι ίδια με εκείνα των Bulls.

Houston Rockets v Los Angeles Lakers

Εδώ όμως δεν είμαστε για να παρουσιάσουμε συνοπτικά την ιστορία των Air Jordan, αλλά για να σε ενημερώσουμε ότι το ζευγάρι των Air Jordan 1 που φόρεσε ο σταρ των Bulls σε έναν αγώνα του 1985 είναι διαθέσιμο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s. Λόγω μάλιστα της επιτυχίας του The Last Dance οι προσφορές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου αναμένεται να αγγίξουν τις 100.000-150.000 δολάρια. Για τους συλλέκτες, άλλωστε, αυτό το μοντέλο είναι το πιο ιστορικό και θρυλικό μοντέλο όλων των εποχών -όχι μονό για τη σειρά των Air Jordan, αλλά για όλα τα sneakers.

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή έως τις 17 Μαΐου. Ναι, μάλλον δεν θα μπορέσεις να κάνεις προσφορά, αλλά τουλάχιστον μπορείς να παρηγορηθείς γνωρίζοντας ότι μένουν 4 ακόμα επεισόδια από το «Τhe Last Dance».

Source: Playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων