Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Τα ονόματα που παίζουν για υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει το πράσινο φως για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και η προοπτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και να διπλασιάσει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκαλεί συνωστισμό στις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση που εξετάζεται είναι να τεθεί -σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ενώ σε ό,τι αφορά στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες, είτε σε κάποια μονοεδρική, είτε στην πρώτη μη εκλόγιμη του Επικρατείας. Ερωτηματικό παραμένει και που θα είναι υποψήφιοι ο Φώτης Κουβέλης (πιθανότατα στο Επικρατείας) και που άλλοι της ΔΗΜΑΡ.

Ολα για όλα στη μάχη για τη Β’ Αθήνας

Στη «μάχη του σταυρού» και συγκεκριμένα στη Β’ Αθήνας κατεβαίνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και για τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας αναμένεται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας (ο οποίος κατέβαινε στην Α΄Αθήνας), ο Κώστας Πουλάκης (που το΄12 ήταν υποψήφιος στη Μαγνησία), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο προερχόμενος από το Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από το Αριστερό Ρεύμα, -το οποίο θα επιχειρήσει να καταγράψει δυνάμεις- αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Δημήτρης Στρατούλης, Σόφη Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, Κώστας Ήσυχος, Γιάννης Τόλιος. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να θέσουν υποψηφιότητα και οι Νίκος Ξυδάκης, ο συνεργαζόμενος Κρίτων Αρσένης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Α’ Αθήνας

Με δεδομένο ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του στην Α’ Αθήνας, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, είναι γνωστό το δίδυμο του Νίκου Βούτση και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται και η προερχόμενη από τη ΔΕΑ κυρία Μαρία Μπόλαρη. Είναι, επίσης, πολύ πιθανό να «κατέβει» η Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ σχεδόν σίγουρες είναι και οι υποψηφιότητες των Αριστείδη Μπαλτά και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Για την Α’ Αθήνας όπως όλα δείχνουν έχει επιστρατευθεί τελικά και ο προβεβλημένος υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στο κόμμα. Αντιθέτως, δεν μετακομίζει στην Α ΄Αθήνας ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα κατέβει ξανά στα πάτρια εδάφη.

Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιοι ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιώργος Πάντζας, ο Αλέκος Καλύβης και ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Πειραιάς

Στην Α’ Πειραιά αναμένεται να «κατέβει» ο Θοδωρής Δρίτσας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος, ενώ στη Β’ Πειραιά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ερωτηματικό τέλος, παραμένει το εάν και πού θα κατέβουν οι ανεξάρτητοι Θεοδώρα Τζάκρη, Θόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μάρκος Μπόλαρης, οι Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος, όπως και εάν τελικά θα κατορθώσει να πάρει το πράσινο φως η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλου και ορισμένων ακόμη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων