Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τα παντοπωλεία θα πουλούν …τα πάντα

Μεγάλες ανατροπές στο λιανεμπόριο φέρνει το Μνημόνιο 3 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο και έχει τεθεί σε ισχύ, αλλά μένουν τα εφαρμοστικά διατάγματα ή νομοσχέδια. Στόχος των αλλαγών είναι η αύξηση του ανταγωνισμού και η μείωση των τιμών.

Στο επίκεντρο των αλλαγών το λεγόμενο «παντοπωλείο» που πλέον θα πουλάει τα πάντα, αφού θα επιτραπεί η πώληση μη εδώδιμων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος για βρέφη, καπνού, εφημερίδων και περιοδικών. Επίσης, θα επιτραπεί στα παντοπωλεία να πωλούν αγαθά εκτός τροφίμων, τηρώντας την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Μια άλλη σοβαρή αλλαγή αφορά στην κατάργηση όλων των περιορισμών σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις χώρου για την πώληση των προϊόντων διατροφής. Στα σουπερμάρκετ θα επιτραπούν οι πωλήσεις προσυσκευασμένου φαγητού, καθώς και του κρέατος, θαλασσινών, τυριού και αλλαντικών.

Οι αλλαγές που έρχονται έχουν διαρθρωτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν: α) την αποσύνδεση των ωρών εργασίας όλων των υπαλλήλων σε επιχειρήσεις (Ν. 1037/1971) από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης και β) τις διακοπές στις βάρδιες σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με συνεχές πρόγραμμα εργασίας).

Η εφαρμογή όλων αυτών των διατάξεων του Μνημονίου θα προκαλέσει τριγμούς στην αγορά και στους εργαζόμενους, αλλά ΙΣΩΣ να φέρει καλύτερες τιμές. Οψόμεθα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων