Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Τα πέντε σνακ που καταστρέφουν τη δίαιτα και οι υγιεινές εναλλακτικές τους

Οσο σκληρά κι αν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε, μερικές φορές παρασυρόμαστε και κάνουμε ατασθαλίες. Ομως, ακόμα κι αυτές οι μικρές αμαρτίες μπορούν, με μία μικρή τροποποίηση, να ωφελήσουν τη δίαιτά σας και όχι να την καταστρέψουν.

Ακολουθούν τα πέντε πιο δημοφιλή «αμαρτωλά» σνακ και οι υγιεινές εναλλακτικές τους, που προστατεύουν τη σιλουέτα μας.

Οχι στο γιαούρτι φράουλα – Ναι στο παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι
Λόγω των φρούτων και των επιπρόσθετων συστατικών, τα γιαούρτια με φρούτα περιέχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από το απλό ελληνικό γιαούρτι.

Οχι στα μίνι πρέτσελ – Ναι στα φιστίκια Αιγίνης
Τα πρέτσελ περιέχουν 450 mg νατρίου, δηλαδή 20% περισσότερο απ’ όσο χρειάζεστε σε μια ολόκληρη ημέρα. Εκτός του ότι δεν είναι καλό για την καρδιά σας, το υπερβάλλον νάτριο δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό.

Οχι στα αναψυκτικά – Ναι στο ανθρακούχο νερό με κομμάτια φρούτων
Ολοι γνωρίζουμε πόσο ανθυγιεινά είναι τα αναψυκτικά και τι επιπτώσεις έχουν στη σιλουέτα μας. Ο καλύτερος τρόπος να τα αντικαταστήσετε είναι ένα ποτήρι ανθρακούχο μη ζαχαρούχο νερό στο οποίο θα ρίξετε κομμάτια φρούτων.

Oχι στα τσιπς μπανάνας – Ναι στη φυσική μπανάνα
Γιατί να τρώτε τα επεξεργασμένα υλικά όταν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πραγματική πηγή θρεπτικών ουσιών, χωρίς πρόσθετα;

Οχι στην κρέμα σοκολάτας – Ναι στη μαύρη σοκολάτα
Περιέχει περίπου τις ίδιες θερμίδες, αλλά πολύ λιγότερα ζάχαρα και υδατάνθρακες, ενώ έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω του κακάο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων