Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank…

…την οδηγούν στη πώληση της θυγατρικής Postbank

Την πώληση της θυγατρικής της Postbank ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Ανάμεσα στους άξονες της νέας στρατηγικής που πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της DB, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες το τελευταίο διάστημα, είναι η πώληση του μεγαλύτερου μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Postbank, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε μια χωριστή ανακοίνωση και όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, το συνδικάτο ver.di του κλάδου των υπηρεσιών ανέφερε ότι η διοίκηση της DB επέλεξε τον διαχωρισμό της Postbank μέσω «της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι υποδέχεται θετικά την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς «ανοίγει θετικές προοπτικές για τους εργαζομένους της τράπεζας».

Για το ver.di, το ζητούμενο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις για την «ασφάλεια των θέσεων απασχόλησης» των εργαζομένων στην Postbank, ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου Φρανκ Μπζίρσκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Χθες Παρασκευή πάνω από 100 εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της DB στη Φραγκφούρτη για να εκφράσουν την ανησυχία τους.

Το άλλοτε γερμανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο είχε ιδιωτικοποιηθεί από το γερμανικό δημόσιο το 1995 και είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, πριν συγχωνευθεί στην DB από το 2008 ως το 2010. Έχει 14 εκατ. πελάτες στη Γερμανία και κατέγραψε καθαρά προ φόρων κέρδη ύψους 278 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά — ένα μικρό ποσό σε σύγκριση με το 1,7 δισεκ. ευρώ του ομίλου της Ντόιτσε Μπανκ συνολικά. Στη θυγατρική αυτή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Βόννη, εργάζονται περίπου 9.800 υπάλληλοι.

Το εποπτικό συμβούλιο της DB εξήγγειλε χθες ότι θα ανακοινώσει ένα σχέδιο την Δευτέρα για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ιδίως της μείωσης της κερδοφορίας της, που πάντως εν μέρει αποδίδεται στα πρόστιμα που καλείται να καταβάλει για τη διευθέτηση δικαστικών υποθέσεων.

Το μεγαλύτερο γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1870 και απασχολεί σήμερα 98.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων 45.000 στη Γερμανία, πιέζεται από πολιτικούς να μετατραπεί στην «τράπεζα όλων των Γερμανών», την ώρα που επιδιώκει να ανταγωνιστεί τους αγγλοσαξονικούς γίγαντες του τομέα, αλλά αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα δυσκολίες, όπως και ο ανταγωνισμός.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων