Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Τα σκουπίδια στους δρόμους λόγω των κινητοποιήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό και τα απορριμματοφόρα δεν βγαίνουν στους δρόμους ενώ έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη, 24ωρη απεργία.

Στη χθεσινή συνάντηση των εργαζομένων με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο υπουργός δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαλιστές οι οποίοι κλιμακώνουν ήδη τις κινητοποιήσεις τους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Τράκας κάνει λόγο για «εξαγγελία 10.000 απολύσεων» καθώς τόσοι είναι οι συμβασιούχοι που θα πρέπει να φύγουν αφού δεν κρίθηκαν σύννομες οι συμβάσεις τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων