Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Τα social media κι ένας κωμικός, οι νικητές του γερμανικού ντιμπέϊτ!

Νοκ άουτ δεν υπήρξε. Ο Σοσιαλδημοκράτης Στάινμπρουκ αναδείχθηκε — στα σημεία — νικητής της μοναδικής τηλεοπτικής προεκλογικής αντιπαράθεσης με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα γνώμης η οποία διενεργήθηκε κατά την διάρκεια του «ντιμπέιτ» μεταξύ των 1.000 ατόμων τα οποία βρίσκονταν στο στούντιο και παρακολούθησαν την τηλεμαχία.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;», πριν από την «μονομαχία» υπέρ της Καγκελαρίου τάχθηκε το 54%, ενώ για τον κ. Στάινμπρουκ εξέφρασε την προτίμησή του το 28%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά μετά το τέλος της εκπομπής ήταν 48% και 45%.

Στα επί μέρους ερωτήματα, η  Μέρκελ κρίθηκε ως πιο συμπαθής (52%-32%), πιο αξιόπιστη (45%-41%), πιο ικανή (47%-40%) και πιο δίκαιη (45%-13%), ενώ ο αντίπαλός της θεωρήθηκε πιο επιθετικός (88%-5%), πιο κατανοητός (44%-40%), με καλύτερα επιχειρήματα (48%-38%) και συνολικά πιο πειστικός (49%-44%).

Στο ερώτημα εάν οι «μονομάχοι» ήταν καλύτεροι ή χειρότεροι του αναμενόμενου, ο  Στάινμπρουκ από το 60% των ερωτηθέντων κρίθηκε ως καλύτερος του αναμενόμενου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Καγκελάριο έφθασε στο 27%.

Αντίθετα, το 17% δήλωσε ότι βρήκε τον Στάινμπρουκ χειρότερο από ό,τι περίμενε, ενώ  η  Μέρκελ θεωρήθηκε  χειρότερη του αναμενόμενου από το 33%.

Ο  Στάινμπρουκ «κέρδισε» και τους αναποφάσιστους, με ποσοστό 52% έναντι 36% της κυρίας Μέρκελ.

Η τηλεμαχία, κατά τη διάρκεια της οποίας 15 λεπτά ήταν αφιερωμένα στην Ελλάδα, αν και δεν επιφύλαξε κάποια σημαντική έκπληξη από τους δύο πολιτικούς, σήμανε ωστόσο  μία ακόμη μεγάλη «νίκη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δημοσιεύθηκαν χιλιάδες μηνύματα, στα οποία πρωταγωνίστησε το. . . κολιέ της Καγκελαρίου στα χρώματα της γερμανικής σημαίας (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο) και η παρουσία του κωμικού Στέφαν Ράαμπ, ο οποίος εκπροσωπούσε το τηλεοπτικό δίκτυο ProSiebenSat1 και, κατά γενική ομολογία υπέβαλε τις πιο άμεσες ερωτήσεις, ενώ δεν δίστασε να διακόψει τη  Μέρκελ, προκειμένου να της ζητήσει να απαντά συγκεκριμένα στις ερωτήσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων