Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Τα συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο και πέθανε σήμερα σε ηλικία 57 ετών.

Πολιτικά πρόσωπα και πολλοί άλλοι συνεχίζουν να στέλνουν τα συλληπητήριά τους στην οικογένειά της.

Βαρύ πένθος στη Βουλή για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Συλλυπητήρια πολιτικών στην οικογένειά της

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Φώφη Γεννηματά.

«Την Φώφη Γενημματά τη γνώριζα καλά. Υπήρξε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας όταν υπηρετούσα σε αυτό το υπουργείο ως υπουργός. Με συνέδεαν μαζί της δεσμοί φιλίας και εκτίμησης. Λυπάμαι ειλικρινά και βαθύτατα για τον θάνατο της. Θα ήθελα να διατυπώσω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της και να δηλώσω ότι η σεμνή και σοβαρή παρουσία της κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό».

Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρει:

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό», αναφέρει σε δήλωσή του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημά προς το ΚΙΝΑΛ απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεοδώρος.
«Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε την προς Κύριον εκδημίαν της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά, με την οποία μας συνέδεε μακροχρόνια οικογενειακή φιλία.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε σπουδαία γυναίκα που με γενναιότητα, θάρρος και καρτερικότητα αντιμετώπισε το μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε.

Υπήρξε έξοχη μητέρα μιας πολύτεκνης οικογένειας με αρχές και πίστη. Στην πολιτική της σταδιοδρομία και από την θέση της ως πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ. εργάστηκε με αυταπάρνηση για την πρόοδο της πατρίδας μας.

Διά του παρόντος Πατριαρχικού Ημών Γράμματος, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Οικογένεια και τα Μέλη του Κινήματος, προσευχόμενοι όπως ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου κατατάξη την μακαρία ψυχή της μετά Αγίων και Δικαίων.

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

† Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄»

Τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, .

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Συλλυπητήριο μήνυμά έστειλε και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας εξαίρετης πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας με πίστη στη δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της αλλά και απέναντι σε μια αδυσώπητη νόσο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους οικείους της και στο Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει:

«Ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας.

Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους.

Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ».

Φώφη Γεννηματά: Κλειστή για μία εβδομάδα η Βουλή σε ένδειξη πένθους

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων