Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ταξιδιωτικός διαγωνισμός Σαμαρά – Τσίπρα

Στην Γερμανία θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν το έχω πληροφορηθεί, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο (μαντάμ) Μέρκελ. Το γεγονός ότι στην Γερμανία πηγαίνει σήμερα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το κρίνω εντελώς συμπτωματικό.

Ωστόσο, όπως ήδη έχει γράψει το Rizopoulos.post πριν από δύο εβδομάδες, σχεδόν έτοιμο είναι και το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ. Θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ορογένειας, επιχειρηματίες και γερουσιαστές. Φημολογούνται και κάποιες συναντήσεις με «λομπίστες», για τις οποίες θα ξέρουμε περισσότερα συντόμως.

Ακολουθούν ταξίδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε Ρωσία και Κίνα, εκεί ακριβώς δηλαδή που σχεδιάζει να βρεθεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να προλάβει τον πρωθυπουργό ωστόσο είναι άγνωστο αν οι επισκέψεις του θα αποφέρουν αποτελέσματα εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει προηγουμένως το τοπίο στα ενεργειακά σε ό,τι αφορά την Μόσχα (οι Ρώσοι επιθυμούν να αγοράσουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ) και στο Real Estate σε ό,τι αφορά την Κίνα η οποία έχει βάλει στο μάτι την ευρύτερη περιοχή του Αστέρα και διαγκωνίζεται με το Κατάρ.

Διαβεβαιώνω πάντως ότι μέχρι στιγμής ο Τσίπρας δεν προγραμματίζει ταξίδια σε Κατάρ και Αμπού Ντάμπι, όπως ο Σαμαράς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων