Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ταβάνι δωρεών έπιασε ο Μπάιντεν μετά το debate – Συγκέντρωσε 31,5 εκατ. δολάρια σε μία μόνο μέρα

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψαν οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, καθώς το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν κατάφερε να συγκεντρώσει 31,5 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές μία μόλις ημέρα μετά το χαοτικό debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα και συγκεκριμένα από τις 10 ως τις 11 το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά. Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Τραμπ.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν μια εντυπωσιακή στροφή των δωρητών προς τον Τζο Μπάιντεν καθώς η εκστρατεία του είχε ελάχιστα χρήματα να δαπανήσει όταν έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. Το πλεονέκτημα έγινε περισσότερο εμφανές καθώς τους τελευταίους μήνες ο Μπάιντεν ξοδεύει κατά δύο φορές περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ενισχύουν απλώς οικονομικά την εκστρατεία του Μπάιντεν, αλλά προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο. Το ActBlue, η ψηφιακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων που χρησιμοποιείται ευρέως από τους δημοκρατικούς υποψηφίους και τις πολιτικές επιτροπές, έχει σπάσει τα δικά της μηνιαία, ημερήσια και ωριαία ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Αυτό κορυφώθηκε με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων σε μία μόλις ώρα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων, τη νύχτα που πέθανε η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ.

Εκτός από διαφημίσεις τα χρήματα που συγκεντρώνει το επιτελείο του Μπάιντεν χρησιμοποιούνται επίσης για τη διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, μια εξέλιξη που, σύμφωνα με το Politico, έχει θορυβήσει τους επιτελείς της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων