Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Τελευταίες χωριστές συναντήσεις Άιντε με Αναστασιάδη – Ακιντζί

Χωριστές συναντήσεις, τις τελευταίες, θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Άιντε, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση, για να κατέλθει το Σεπτέμβριο ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία, θα δώσει απόψε στο ξενοδοχείο «Λήδρα Πάλας» στη «νεκρή ζώνη» -έδρα αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης- αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Στη δεξίωση αναμένεται να συναντηθούν για πρώτη φορά, μετά τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί. Παρά την αποχώρηση του κ. ‘Αιντε, υπό την καθοδήγησή του θα συνταχθεί η έκθεση για την διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.

Σε γραπτή του δήλωση, στις 26 Ιουλίου, ο κ. Άιντε ανέφερε πως κατά τις επαφές του με τους ηγέτες στην Κύπρο (στις 24 Ιουλίου) «μοιράστηκε τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη και άκουσε τους δικούς τους προβληματισμούς για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά». Επεσήμανε ακόμη πως θα επέστρεφε στη ΝΥ για να ενημερώσει τον γγ για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του και εξέφρασε την πεποίθηση πως η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων