Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Telegraph: Ζητάτε τα γλυπτά αλλά κλέβετε ξένη παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δριμεία κριτική ασκεί στην Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Telegraph για το ότι ο ΕΟΤ χρησιμοποίησε πλάνα από τη διάσημη παραλία «12 Απόστολοι» για το σποτ της τουριστικής προβολής της χώρας μας με τίτλο «Gods, Myths and Heroes», μια παραλία που βρίσκεται πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα από την Ελλάδα – απλούστατα διότι ανήκει στην ακτή Βικτόρια της νότιας Αυστραλίας. Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα μας δεν ζήτησε άδεια από το φωτογράφο Άλεξ Τσέρνι, που έχει επανειλλημένως τραβήξει πλάνα των «12 Αποστόλων» σε διαφημιστικές καμπάνιες της Αυστραλίας.

Στο άρθρο με τίτλο «η Ελλάδα κατηγορείται για πολιτιστική κλοπή αυστραλιανού βίντεο», η Τelegraph αναφέρει ότι αφ’ης στιγμής ο φωτογράφος επικοινώνησε μαζί τους, ο ΕΟΤ συμφώνησε να του καταβάλλει το ποσό που ζήτησε για τη χρήση των στιγμιοτύπων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το υπουργείο Τουρισμού δοκίμασε να νομιμοποιήσει τη χρήση αυτών των στιγμιοτύπων λέγοντας ότι η παραλία των «12 Αποστόλων» προβάλλει αστερισμούς που έχουν πάρει τα ονόματά τους από ΄Ελληνες θεούς και ήρωες.

«Είναι εντάξει να κάνεις ένα λάθος, αλλά να παρουσιάζεις μια δικαιολογία ή εξήγηση όπως αυτή είναι αστείο» είπε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ο φωτογράφος ΄Αλεξ Τσέρνι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων