Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

“Τέλειες” μεταφράσεις υπόσχεται το Google Translate

Μετά την παρουσίαση του εντυπωσιακού εργαλείου της αυτόματης μετάφρασης φωνητικών κλήσεων που έκανε πριν από λίγες ημέρες το Skype της Microsoft (αρχικά για τα Αγγλικά και τα Ισπανικά), η Google ετοιμάζει μία νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής Google Translate για τα κινητά τηλέφωνα, εισάγοντας νέες λειτουργίες, υποστηρίζουν οι New York Times.

Η εφαρμογή του Google Translate για φορητές συσκευές προσφέρει ήδη γραπτή μετάφραση σε πάνω από 90 γλώσσες, ενώ υποστηρίζει και τη φωνητική απαγγελία μεταφράσεων σε αρκετές από αυτές. Στη νέα, βελτιωμένη έκδοσή της, η εφαρμογή θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης μιας ομιλούμενης γλώσσας και τη μετατροπή της σε μεταφρασμένο κείμενο με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ και σε ελάχιστο χρόνο.

Σύμφωνα με την Google, η εφαρμογή Translate έχει εγκατασταθεί πάνω από 100 εκατ. φορές σε κινητά με σύστημα Android, τα περισσότερα από τα οποία θα μπορέσουν να λάβουν την αναβάθμιση.

«Κάθε μήνα, χρησιμοποιούν το Translate 500 εκατ. χρήστες», υποστηρίζει ο Macduff Hughes, engineering director του Google Translate.

Με το 80%-90% του web να αφορά μόλις 10 γλώσσες, προσθέτει, η μετάφραση αποτελεί πλέον κρίσιμο κομμάτι της διαδικασίας μάθησης για πολλούς ανθρώπους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων