Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Τελεσίγραφο τριών ημερών για την κυβέρνηση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Όπως περιμέναμε δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη πρόοδος στο χθεσινό Eurogroup στην πορεία προς συμφωνία. Πλέον οι εταίροι δίνουν νέο τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν τη Δευτέρα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.

Οι αναγνώστες του rizopoulos post και εμού γνώριζαν ήδη προ ημερών ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν μία έκτακτη σύνοδος κορυφής αμέσως μετά το eurogroup. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συγκάλεσε την έκτακτη σύνοδο για τη Δευτέρα.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19:00. Είναι η ώρα να συζητήσουμε κατεπειγόντως για την κατάσταση της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» ανέφερε ο Τουσκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup προαναγγέλλοντας το τελευταίο επεισόδιο του ελληνικού προγράμματος και της πορείας των διαπραγματεύσεων.

HTML tutorial

Τίποτα δεν δείχνει προς το παρόν ότι θα εκπλαγούμε από κάποια πρόταση της κυβέρνησης μέχρι της Δευτέρα. Όμως και τίποτα δεν μπορεί να προκαθορίσει το αποτέλεσμα της έκτακτης συνόδου αφού ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία για συμφωνία μέσα από πολιτική λύση του προβλήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων