Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται πρόστιμα και ειδικό τσιπάκι

Ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός, μίλησε για τα “ραβασάκια” του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για το τσιπάκι ελέγχου που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μελαχρινός μίλησε στο ”Μega Σαββατοκύριακο” και αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των οσηγών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, τόνισε πως θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο “θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος”.

Ακόμη συμπλήρωσε πως όταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ’ ευθείας η κάρτα και κατ’ επέκταση το ελληνικό κράτος. Ο κ. Μελαχρινός εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.

“Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής”, συμπλήρωσε ακόμη ο Παν. Μελαχρινός για να σνεχίσει: “Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα”, υπογράμμισε.

Τέλος, αναφορικά με τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι θα αρχίσουν να έρχονται ειδοποιητήρια μέσα στο 2016, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς το πότε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων