Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε μπορείτε να τα πληρώσετε – Πως θα κάνετε εκτύπωση στο TAXISnet

Έως το τέλος Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, τα ειδοποιητήρια των οποίων έχουν ήδη αναρτηθεί στο TAXISNet.

Το φετινό ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πώς γίνεται η εκτύπωση για τα τέλη κυκλοφορίας
Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με
κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς
κωδικούς TAXISnet.

Τα πρόστιμα
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο, εκτός βέβαια από αυτούς που θα καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία θα δοθεί παράταση. Το πρώτο σενάριο είναι για παράταση 15 ημερών, ωστόσο εξετάζεται η μετάθεση της προθεσμίας έως και για έναν ή δυο μήνες.

Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων