Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τελικά, λεφτά… υπήρχαν!

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Λεφτά φαίνεται ότι υπήρχαν τελικά για να… σπαταλά το δημόσιο, αναθέτοντας δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν καλοστελεχωμένες υπηρεσίες υπουργείων.

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών προσελήφθη νομικός σύμβουλος του Δημοσίου για την περίπτωση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ε-65. Πρόκειται για μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο νομικό γραφείο είναι σύμβουλος του Δημοσίου για τις οδικές παραχωρήσεις ήδη από το 2008-9, έχοντας λάβει συνολικά περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ, ποσό υπεραρκετό για τη δημιουργία μιας καλοστελεχωμένης νομικής υπηρεσίας μέσα στο υπουργείο. Η αμοιβή της εταιρείας για την υποστήριξη του Δημοσίου μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ε65 ορίζεται σε 159.000 ευρώ.

HTML tutorial

Συνολικά, μόνο στη περίοδο 2011-2014 δόθηκαν στους νομικούς συμβούλους που προσέλαβε το κράτος για την αναδιάρθρωση των συμβάσεων παραχώρησης και την κατασκευή των νέων αυτοκινητοδρόμων, πάνω απο 5,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης των κονδυλίων αυτών στο ΠΔΕ, απο τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα ποσά αυτά είναι τεράστια για μια δουλειά που θα μπορούσε να κάνει πολύ οικονομικότερα η νομική υπηρεσία του υπουργείου, πριν αυτή αποστελεχωθεί πλήρως.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων