Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Τέλος η Παπαρήγα, ανοίγει η διαδοχή στο ΚΚΕ

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι πληροφορίες πως στο επικείμενο συνέδριο του ΚΚΕ θα ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας.

Οι εσωτερικές συζητήσεις στον Περισσό για το ενδεχόμενο αντικατάστασης της Αλέκας Παπαρήγα-οι οποίες σημειωτέον κρατούν αρκετά χρόνια- φαίνεται πως έχουν ωριμάσει αρκετά.

Η ίδια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι μπορεί να συνεισφέρει στο κόμμα της ως απλός στρατιώτης από όποιο πόστο κι αν της ζητηθεί, ενώ προ ημερών ευχήθηκε μετά το Συνέδριο του ΚΚΕ να μπορέσουν να αναδειχθούν νέα πρόσωπα στην ηγετική ομάδα.

Το θέμα είναι ποιος θα διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα και μάλιστα σ’ένα κόμμα βαθύτατα ελεγχόμενο από την ομάδα της, η οποία σημειωτέον ελέγχει απόλυτα και το Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα σχετικά προσφιλές πρόσωπο για την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης. Ο Παφίλης δεν είναι αρκούντως αποδεκτός από την σημερινή ηγεσία του κόμματος όμως στον Περισσό έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν να κλείνουν συνεχώς τα μάτια τους στις επιθυμίες της κοινωνίας.

Εκτός του μπλοκ της κ. Παπαρήγα είναι και ο Σπύρος Χαλβατζής, ενώ ο Δημήτρης Γόντικας που ακούγεται εδώ και χρόνια ως επικρατέστερος διάδοχός της δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάληψη καθηκόντων γενικού γραμματέα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων