Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Τέλος στον «επανέλεγχο» και στις διώξεις των αιρετών – Τι συζήτησαν Βούτσης & ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τέλος μπαίνει στη διαδικασία του «επανελέγχου» μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς και στις διώξεις που ασκήθηκαν σε όσους δημάρχους αρνήθηκαν να αποστείλουν σχετικά στοιχεία στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας στην χθεσινή τους συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του «επανελέγχου» στόχευε στην αναζήτηση υπαλλήλων προς απόλυση. Οι δήμαρχοι που είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν τη διαδικασία στον δήμο τους ενήργησαν με βάση και σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων. Στις διώξεις που είχαν ασκηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνονταν και τα ονόματα των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των δήμων (γενικοί διευθυντές προσωπικού ως επί το πλείστον).

Κατά τα λοιπά, η συνάντηση είχε ως στόχο να δεσμευθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στις προεκλογικές εξαγγελίες, όσον αφορά στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έθεσε τα ζητήματα της αξιολόγησης, του επανέλεγχου των συμβάσεων, του Πειθαρχικού Δικαίου, της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, της ιδιωτικοποίησης τομέων της Αυτοδιοίκησης με αιχμή του δόρατος τα απορρίμματα, του νέου Κώδικα Υπαλλήλων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστροφής των απολυμένων και της επανασύστασης διαλυμένων υπηρεσιών -όπως η Δημοτική Αστυνομία και ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων.

Στόχος, όπως είπε, είναι να ασκηθεί πίεση ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα δυο «μεγάλα και ανοικτά ζητήματα» -όπως είπε- του επανελέγχου των συμβάσεων και της αξιολόγησης. «Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη πίστωση χρόνου σε αυτά» σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε ότι ως σημαντικά ζητήματα ακολουθεί η απαραίτητη αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας και η νομοθετική αλλαγή όσον αφορά στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους ιδιώτες. «Ζητήσαμε δεσμεύσεις για την επιστροφή των εργαζομένων, την επανασύσταση υπηρεσιών, το σταμάτημα του επανέλεγχου και αλλαγή των διατάξεων που εκχωρούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στους ιδιώτες» είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

HTML tutorial

«Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η εξέλιξη ουσιαστικών θεμάτων σχετίζεται με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε το μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Αδαμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Τσούνης κατέληξε ότι «εμείς ήρθαμε να πιέσουμε για να υπάρξει δέσμευση στις προγραμματικές δηλώσεις».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων