Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τέλος τα κορίτσια από τη Φόρμουλα 1-Γιατί αποσύρονται;

Στις 25 Μαρτίου αρχίζει στη Μελβούρνη το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα για το 2018, ωστόσο από εκείνη την ημέρα μπαίνει τέλος στη μακροχρόνια πρακτική να χρησιμοποιούνται… αιθέριες παρουσίες που αποκαλούνται “grid girls”.

formula 6

Αυτές οι γοητευτικές γυναίκες αποτελούσαν για δεκαετίες μέρος της Φόρμουλα Ένα, καθώς μεταξύ άλλων στέκονταν πλάι στα μονοθέσια πριν από την εκκίνηση και κρατούσαν πινακίδες με τα νούμερα των οδηγών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το «τέλος» της παρουσίας των “grid girls” ισχύει και στους υπόλοιπους αγώνες των μικρότερων πρωταθλημάτων που λαμβάνουν χώρα στην διάρκεια του τριημέρου ενός γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα.

formula 4

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Φόρμουλα Ένα θεωρεί τον χρόνο που περνούν οι ομάδες και οι οδηγοί στο γκριντ πριν από έναν αγώνα ως μια γιορτή, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν στη λάμψη και το θέαμα του γκραν πρι, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που προωθούν τον αγώνα και σε συνεργάτες να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους».

formoula 2

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Φόρμουλα Ένα, Σον Μπράτσιζ, δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς, στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι’ αυτό το σπουδαίο σπορ. Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης “grid girls” αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα.

formoula 3

Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Φόρμουλα Ένα και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων