Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι στις ΗΠΑ εντόπισαν και κατάφεραν να απομονώσουν ένα γονίδιο το οποίο ευθύνεται για το hangover από το κρασί.
Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν το ένζυμο νουκλεάση ως ένα είδος «γενετικού μαχαιριού» με το οποίο παρενέβησαν στο γενετικό υλικό των μυκήτων του κρασιού ώστε αυτοί να σταματήσουν να παράγουν τα τοξικά υποπροϊόντα που προκαλούν το hangover μετά την κατανάλωσή του.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να επιτρέψει την παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης, ενώ παράλληλα δεν θα χάσει τη γεύση του. Φυσικά όλα αυτά είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και μάλλον θα συνεχίσουμε να… ταλαιπωρούμαστε με πρωινές καούρες μετά από αρκετή δόση του αγαπημένου μας κρασιού.