Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

4 προτάσεις για την οικονομία από τον ΣΕΒ

Τέσσερις προτάσεις για την οικονομία κοινοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας με επιστολή προς τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, επισημαίνοντας ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αντιστροφή της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

“Για τον ΣΕΒ, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αποτελούν την μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου η Ελλάδα να κινηθεί προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγικό προσανατολισμό και εδραίωση της χώρας μας ως ενός ελκυστικού προορισμού άμεσων ξένων επενδύσεων”, δήλωσε ο Θεόδωρος Φέσσας.

Στις ειδικότερες προτάσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται:

– Η ένταξη σε ενιαίο εθνικό σχεδιασμό των περιορισμένων εθνικών και κοινοτικών πόρων και το σύνολο των πολλών και επικαλυπτόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και η εστίαση σε φορολογικά κίνητρα αντί για άμεσες επιδοτήσεις.

HTML tutorial

– Η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας με συγκέντρωση οριζόντιων αρμοδιοτήτων για όλα τα θέματα που αφορούν τη βιομηχανία και τη μεταποίηση (ενέργεια, χωροταξία, περιβάλλον, επενδύσεις, καινοτομία, εξωστρέφεια).

– Η καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και τιμολόγησης και η εγκατάσταση POS σε κάθε σημείο λιανικής με ενίσχυση από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

– Ηλεκτρονικές προμήθειες και ψηφιοποίηση της δικαστικής ύλης (e-justice) με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης που μπορεί να επιφέρει ως και 70% χρονικό όφελος, ως και euro 235 εκατ. εξοικονόμηση, ως και 100% ρυθμό επίλυσης εισερχόμενων υποθέσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων