Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Θ. Πλεύρης: Ντροπή η στήριξη στον Κουφοντίνα

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, η στήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακών στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και η αστυνομική φύλαξη στα πανεπιστήμια, ήταν τα θέματα για τα οποία μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την Λία Λάππα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθηνών Θάνος Πλεύρης.

«Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει κλιμάκωση η οποία διασφαλίζει τόσο αυτόν που θέλει να διαδηλώσει ειρηνικά όσο και τον πολίτη που θέλει να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς να κινδυνεύει. Δεν γίνεται να είναι το κέντρο της Αθήνα κλειστό 360 μέρες τον χρόνο», ήταν η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη για τις διαδηλώσεις.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως ντροπή και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» την στήριξη που εκφράζουν πανεπιστημιακοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχιεκτελεστή της οργάνωσης Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε διάφορα μέτρα για να ευνοήσει τους φυλακισμένους της 17 Ν. Όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία τα άλλαξε, επαναφέροντας απλά το προηγούμενο καθεστώς», τόνισε ο Βουλευτής της Α΄ Αθηνών.

HTML tutorial

Για την αστυνομική φύλαξη στα πανεπιστήμια ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπεται η είσοδος εξωπανεπιστημιακών που μπαίνουν στις σχολές για να καταστρέψουν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν οι πρυτάνεις καλούσαν την αστυνομία όποτε συνέβαιναν παρανομίες εντός των ΑΕΙ.

Μάλιστα κάλεσε τους πρυτάνεις που δέχονται τις καταστάσεις ανομίας εντός των σχολών να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

ΠΗΓΗ: kanaliena.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων