Με τη Βοστώνη θα αδελφοποιηθεί η Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο της Βοστώνης, Μισέλ Γου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί της κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην αμερικανική πόλη, όπου παρέδωσε σε ειδική τελετή τα στεφάνια για τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε, τη δήμαρχο της Βοστώνης τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην ελληνική πρωτεύουσα. Σε ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι η συμφωνία αδελφοποίησης θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Βοστώνης καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 25 χρόνια, θα λειτουργήσει φέτος απευθείας αεροπορική σύνδεση.
Επίσης, θα προβλέπει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, αλλά και συνεργασία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση και με τα οικοσυστήματα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα οποία τόσο στη Βοστώνη, όσο και στην Αθήνα βρίσκουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πεδίο δράσης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννης, χαρακτήρισε την Βοστώνη την «Αθήνα της Αμερικής», η οποία όπως είπε «είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης και εξαιρετικά δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας» ενώ επισήμανε παράλληλα ότι η αδελφοποίηση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην τόνωση του τουρισμού της Αθήνας. Κατά την παραμονή του, στη Βοστώνη, ο κ. Μπακογιάννης, συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης «Κένεντι» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του οποίου είναι και ο ίδιος απόφοιτος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τίτλο «European Conference 2022» που διοργάνωσε το Center for European Studies και η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών της Σχολής «Κένεντι», ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στη μετάβαση στη νέα εποχή στην οποία περνά σταδιακά η Αθήνα. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο «μεγάλο στοίχημα» των έργων για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών, στις παρεμβάσεις για τη θωράκιση απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης, στην ψηφιακή μετάβαση, στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου προστασίας των ευάλωτων ατόμων και στην εμπέδωση της συμπερίληψης, όπως στο πρωτοποριακό Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, στον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων τοξικοεξαρτημένων κ.α