Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Θα αντέξει ο Αλαφούζος;

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μπροστά του μια σκληρή δοκιμασία, στην προσπάθεια και στο όραμά του να διασφαλίσει ότι ο Παναθηναϊκός αρχικώς θα μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανός ως εταιρεία και εν συνεχεία θα ξαναβρει το δρόμο προς την αγωνιστική και επιχειρηματική επιτυχία.

Τα μέτωπα στα οποία καλείται να δώσει μάχες ο επικεφαλής της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι πολλά. Και άμεσα.

Να διεκδικήσει την ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί στον Παναθηναϊκό να παίξει στην Ευρώπη, εφόσον δεν πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννενα. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να αδειοδοτηθεί κι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός με τα μεγάλα ανοίγματά του και τα χρέη. Ο Αλαφούζος βάζει λεφτά, βρίσκει λεφτά, κάνει ταξίδια στην Ελβετία και επαφές με την ΟΥΕΦΑ, είναι αισιόδοξος αλλά όχι σίγουρος.

Να στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας μια ομάδας με νέο και άπειρο προπονητή, όπως είναι ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά και με νέους παίκτες όπως θα είναι η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν το ρόστερ, με βάση το περιορισμένο μπάτζετ.

Να παλέψει μόνος του απέναντι στην κυριαρχία του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι πολύ πιο ισχυρός σε όλα τα επίπεδα. Οικονομική στήριξη δεν έχει από τους μετόχους της ΠΑΕ. Ο Βγενόπουλος δεν μετέχει στην ΑΜΚ και κανείς δεν ξέρει αν θα ασχοληθεί ξανά. Βαρδινογιάννης δεν υπάρχει πια στον ΠΑΟ, ο Πατέρας μετέχει μόνο συμβουλευτικά, οι άλλοι είναι στην άκρη ή βάζουν λίγα.

Να ξεπεράσει τις σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν στον κόσμο της ομάδας, σχετικά με την πρόσληψη Νταμπίζα. Σαφώς και δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα στον ΠΑΟ το ότι έχει στο τεχνικό τιμ τον – πρώην Ολυμπιακό – Νταμπίζα, αλλά αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του Αλαφούζου να έχει κοντά του τον κόσμο.

Να περιορίσει, τέλος, τα δικά του λάθη. Τα οποία είτε λόγω απειρίας στο ποδοσφαιρικό κουρμπέτι, είτε λόγω φόρτου θεμάτων που πρέπει να «τρέξει», έκανε απανωτά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι θα αντέξει και θα τα καταφέρει. Ο χρόνος θα δείξει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων