Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

«Θα δούμε σκηνές Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη»

Ανησυχητικές για το μέλλον της πανδημίας στη χώρα ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι από την εικόνα που έχει η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα πριν από το να γίνει Ιταλία, όταν και οι γιατροί επέλεγαν ποιοι ασθενείς θα ζήσουν.

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», είπε στον ΣΚΑΪ.

Υποστήριξε επίσης πως «επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων».

Πρόσθεσε πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.
«Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, είναι εγκληματική.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων