Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Θάνος Ασκητής: Η μοναξιά είναι αργός θάνατος, όποιος ζει μόνος του έχει καταδικαστεί

Θάνος Ασκητής: Η μοναξιά είναι αργός θάνατος, όποιος ζει μόνος του έχει καταδικαστεί

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε στις 30 Νοεμβρίου στο Studio 4″, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το πόσο η συναισθηματική εγγύτητα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

«75% των ζευγαριών στα 10-15 χρόνια γάμου έχουν απιστήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

«Το συναίσθημα είναι επικοινωνία, η εγγύτητα είναι πόσο κοντά είσαι με τον άλλον και σωματικά και ψυχικά και λεκτικά ή εξωλεκτικά – αυτό που θέλει να εκπέμψει κανείς στον σύντροφό του» τον ακούμε να λέει ένω συμπληρώνει ότι το σεξ και η σεξουαλικότητα δεν είναι το ίδιο.

«Η σεξουαλικότητα θέλει εγγύτητα, εξικαίωση και θέλει και οίστρο, δηλαδή χημεία, ενδορφίνες (..) η εποχή που ζούμε σεξουαλικά πέφτει» προσθέτει όπως θα δείτε αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί. Τι είναι λοιπόν η συναισθηματική εγγύτητα και πώς επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών;

Δείτε όλα όσα είπε στην ΕΡΤ ο Θάνος Ασκητής

«Η απομυθοποίηση του σεξ είναι να μην σου προκαλεί ο άλλος έλξη» θα πει ακόμα λέγοντας ότι στους γάμους συχνά δεν υπάρχει έλξη μετά από κάποιο σημείο καθώς αρχίζουν να μην προσέχουν τον εαυτό τους (…) Η συναισθηματική εγγύτητα σημαίνει ότι δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε σαν ζευγάρι» λέει ακόμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων