Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Θάνος Πλεύρης: Στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Θάνος Πλεύρης: Στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη.

«Έχει ”κλειδώσει” ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες. Αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι «θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες».

HTML tutorial

«Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξει περαιτέρω περιορισμός σε άλλες δραστηριότητες. Αρα, αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε περισσότερους από αυτούς που έχουν μπει, κι από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί την άλλη εβδομάδα αν χρειαστεί αυτοί οι περιορισμοί να παραμείνουν, ή θα μπορούν μερικώς να αίρονται, π.χ. στα γήπεδα, αν θα μπορεί να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο σε πληρότητα. Αλλά αυτό θα είναι συζήτηση της άλλης εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

«Μέχρι τις 16 ισχύουν τα μέτρα, άρα υπολογίστε ότι την επομένη Τρίτη-Τετάρτη, που θα είναι η τρίτη εβδομάδα με Όμικρον, θα έχουμε καλύτερα αποτυπωμένη εικόνα», αποσαφήνισε.

Τέλος, διευκρίνησε πως, αν χρειαστεί, θα γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών αλλά όχι επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ανεμβολίαστοι γιατροί αν δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας.

«Το μέτρο (αναστολή εργασίας) παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι το μέτρο μόνιμο, υπό την έννοια ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός. Αν γίνει υποχρεωτικός, προφανώς δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σύστημα».

«Το 80% με 90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων