Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

The Guardian: Η αστυνομία αποζημιώνει τις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων του Χίσλμπορο.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ συμφώνησε σε μια διευθέτηση με περισσότερους από 600 ανθρώπους προκειμένου να τους αποζημιώσει για την ψευδή αστυνομική εκστρατεία που προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη για την καταστροφή στο Hillsborough του 1989 και να κατηγορήσει τα θύματα, κάτι που ανέφεραν πάντα οι οικογένειες των θυμάτων.

Οι Αρχές θα καταβάλουν αποζημίωση σε οικογένειες των οποίων οι συγγενείς ήταν μεταξύ των 96 ανδρών, γυναικών και παιδιών που σκοτώθηκαν στο Hillsborough και σε επιζώντες της καταστροφής, για επιπλέον τραύματα και ψυχιατρική ζημία που προκλήθηκε από την καμπάνια της αστυνομίας.

Η αποζημίωση θα δοθεί για τα ψυχολογικά προβλήματα που απέκτησαν οι οικογένειες των θυμάτων προκειμένου να πληρώσουν είτε θεραπεία, είτε συμβουλευτικές αγωγές. Οι αξιώσεις των συγγενών ξεκίνησαν το 2015 όταν και άνοιξε ξανά ο φάκελος του Χίλσμπορο.

Η κριτική επιτροπή απέρριψε εντελώς την αστυνομική έκθεση του Νότιου Γιορκσάιρ, η οποία ανέφερε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο γήπεδο του Σέφιλντ στο Χίλσμπορο για να στηρίξουν τη Λίβερπουλ στον ημιτελικό του FA Cup εναντίον του Νότιγχαμ Φόρεστ προκάλεσαν την καταστροφή λόγω μέθης και άλλων άσχημων συμπεριφορών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων