Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας)

Γράφει ο Χρήστος Κοροπούλης*

 

Αθήνα.

Μάρτιος 2413 μ.Χ, 403 μ.Μ (μετά Μνημονίου).

Μπήκε η Άνοιξη λοιπόν. Οι μυρωδιές της Αττικής γης συνδυάζονται υπέροχα με τον καταγάλανο ουρανό, χωρίς βέβαια να λείπουν τα τιτιβίσματα των χαρούμενων πουλιών. Τίποτε δε δηλώνει την άφιξη της Γερμανίδας Αρχικαγκελαρίου από ώρα σε ώρα. Μόνον οι άδειοι δρόμοι, χωρίς αυτοκίνητα ή πεζούς και οι διακριτικά παραταγμένοι αστυφύλακες φανερώνουν ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει.

Ο καγκελάριος της Περιοχής 12 (πρώην Ελλάδα) και οι τροϊκανοί υπουργοί του περιμένουν υπομονετικά στο αεροδρόμιο ¨ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ¨ (πρώην Ελ.Βενιζέλος). Θα παρακολουθήσουν με την Αρχικαγκελάριο τους τριακοσιοστούς ενενηκοστούς αγώνες πείνας που θα γίνουν στην Ολυμπιακή Αρένα (πρώην Ολυμπιακό Στάδιο) μετά από είκοσι χρόνια.

Νέοι και νέες από τον υπόδουλο νότο της ηπείρου, θα μονομαχήσουν μέχρι θανάτου σε απευθείας τηλεοπτική κάλυψη σε όλη την ήπειρο. Τα έπαθλα πολλά και σημαντικά. Νοσοκομειακή περίθαλψη δια βίου, φάρμακα για είκοσι χρόνια, διακόσια κουπόνια για το συσίτιο, απαλλαγή από φόρους ακινήτων και εισοδήματος, θέση εργασίας με αμοιβή και πολλά άλλα. Μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει γεύμα στην Καγκελαρία (πρώην μέγαρο Μαξίμου) όπου θα τιμηθεί και ο νικητής των αγώνων με σφίξιμο χεριού από την ίδια την Αρχικαγκελάριο.

Αργά το βράδυ αναμένεται η αναχώρησή της για την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, το Βερολίνο.

*Ο Χρήστος Κοροπούλης είναι δικηγόρος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων