Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

The talks- Nicole Kidman:«Επιλέγουμε το μονοπάτι»

Του Πάτρικ Χάιντμαν,                                                                                                                            Φωτο: Austin Hargrav

Κυρία Kidman, είστε αυθόρμητο άτομο;
Έχω μια αυθόρμητη φύση. Όπως, “Θέλετε να πάτε εκεί; Ας πάμε εκεί!” Θέλω να πω, μου αρέσει να κάνω κάτι. Νομίζω ότι είναι μια αρετή όσον αφορά μια προσωπικότητα. Γιατί όχι; Είμαι στο ταξίδι και θέλω να δω και να κάνω ό, τι μπορώ και να πάω στις περίεργες εξαιρετικές γωνιές όπου πολλοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν.

Και τι γίνεται με την εργασία σας;
Νομίζω ότι στην τέχνη μου ήμουν πάντα έτσι, ναι. Μου αρέσει να ανακινώ τα πράγματα και μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα και μου αρέσει να είμαι αυθόρμητη και να ρισκάρω. Πρόσφατα έκανα μια ταινία με τίτλο Destroyer , και μέχρι στιγμής είναι  πολύ διαφορετικο από οτιδήποτε είχα κάνει. Είχα μεγαλώσει σε εκείνες τις ταινίες που ήταν  ο Al Pacino,  ο DeNiro, και ο Gene Hackman και όλα αυτά τα παιδιά από τη δεκαετία του ’70 – αυτά τα θρίλερ του εγκλήματος. Και αναρωτιόμουν, “Πού είναι το θηλυκό;”Δεν υπάρχει!

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να αναγνωρίσετε αυτήν την ανισορροπία σε αυτόν τον κλάδο;
Επειδή ήρθα από την Αυστραλία, ήμουν από ένα ελαφρώς διαφορετικό υπόβαθρο όσον αφορά τη δημιουργία ταινιών. Ήμουν σε μια μικρή σχολή δράματος και πολλοί σκηνοθέτες έγραφαν για μένα. Είχα γράψει το Dead Calm για μένα, είχα γράψει το Βιετνάμ για μένα … Αλλά σίγουρα δεν υπήρχε τεράστιος αριθμός γυναικών που σκηνοθέτησαν εκείνη την εποχή. Η Τζέιν Κάμπιον ήταν το πρώτο άτομο που με πήρε κάτω από τον ώμο της. ‘Ηταν ένα τεράστιο κομμάτι της διαμόρφωσής μου και εξακολουθεί να είναι μια από τις πολύ στενές μου φίλες. Με διαμορφώνει ακόμα! Αλλά τώρα μεγαλώνω κόρες και μια από αυτές ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ταινιών – και αυτό σίγουρα άνοιξε τα μάτια μου ακόμη περισσότερο.

Με ποιους τρόπους?
Επειδή δεν υπάρχουν αρκετά σχολεία που ένας 10χρονος μπορεί να πάει για να μάθει την επεξεργασία. Αυτό λοιπόν είναι μέρος της αποστολής, προσπαθεί να δημιουργήσει εκείνα τα μέρη και τα ιδρύματα που θα επιτρέψουν στα νεαρά κορίτσια να βρουν τη φωνή τους μέσω κάμερας ή να ακονίσουν τις δεξιότητές τους, τις τεχνικές τους δεξιότητες.

Θα την ενθαρρύνατε να πάει στον κινηματογράφο;
Δεν ενθαρρύνω ούτε αποθαρρύνω, απλώς ακολουθώ. Τι σας ενδιαφέρει και πώς μπορώ να βοηθήσω στην υποστήριξη; Εσείς επιλέγετε το μονοπάτι και είμαι εκεί για να σας στηρίξω.
Είναι αυτή η φιλοσοφία κάτι που επεκτείνεται και στους συναδέλφους σας στη βιομηχανία;
Έχω περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας μου δίνοντας ευκαιρίες από άλλους ανθρώπους και αν είμαι σε θέση να δώσω σε κάποιον μια ευκαιρία, τότε θέλω να το κάνω. Είμαι σε αυτό το στάδιο όπου πηγαίνω, «Θέλω να συναντήσω αυτές τις γυναίκες, επειδή τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι ακόμα κοντά σε αυτό που πρέπει να είναι». Γι ‘αυτό είμαι ευτυχής να συνεισφέρω και να συνεργαστώ με αυτόν τον τρόπο. Όταν άκουσα την Karyn Kusama να παίρνει το Destroyer , για παράδειγμα, ήθελε να είμαι αυθεντική. Ήθελε πραγματικά να είναι κάτω και βρώμικη. Αυτή είμαι εγώ! ( Γέλια ) Δεν θα το έκανε να το κάνει, έτσι ήμουν, «Είμαι το κορίτσι σου, είμαι μέσα!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βγείτε από έναν τέτοιο χαρακτήρα μετά την ταινία;
Όταν τελείωσα τα γυρίσματα, ήμουν τόσο χαρούμενη- όπως και η οικογένειά μου, γιατί ήταν πολύ άβολο για μένα . Ήταν πραγματικά δυσάρεστο. Δεν μου άρεσε να είμαι στο σώμα και την ψυχή της για εκείνο το χρονικό διάστημα, απλά ήθελα να επιστρέψω στη ζωή μου. Αυτόν   τον χαρακτήρα συγκεκριμένα, δεν μπορούσα να τον εκτελέσω, απλά έπρεπε να είμαι.

Αυτό πρέπει να ήταν κουραστικό.

Ήταν άβολα! Είχαμε επτά εβδομάδες για να γυρίσουμε την ταινία, έτσι ήμασταν πραγματικά κάτω από το όπλο και πολλές ώρες και νυχτερινές λήψεις και αυτό ήταν απλά φθορά σωματικά και συναισθηματικά, αλλά ήταν επίσης απαραίτητο. Απλώς δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εμφανιστώ και μετά να φύγω, «Ω τώρα θα μπω σε αυτό». Θα ένιωθα ότι έκανα μια παράσταση, ήθελα να είναι απίστευτα πραγματικό και οργανικό, ήθελα όλα τα ένστικτά μου και τα πράγματα να είναι εκεί. Όχι δικό μου, αλλά του χαρακτήρα. Και εξαιτίας αυτού, δεν κοινωνικοποιήθηκα πολύ.
«Μερικές φορές υπάρχει κάποια προσφορά και λήψη, δεν μπορεί όλα να είναι τέλεια.»

Απομονωθήκατε λίγο;
Λοιπόν, ήμουν με τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου, αλλά ήμουν κουρασμένη τις περισσότερες φορές,  μπήκαν μάλιστα στη διαδικασία  να με φροντίζουν πολύ. Ήταν κουραστικό και ήταν ενοχλητικό.

Έχετε πει ποτέ όχι σε ένα ενδιαφέρον έργο επειδή ένιωθα ότι δεν μπορούσατε να πάτε σε αυτό το σημείο εκείνη τη στιγμή στη ζωή σας;
Ναί.

Αυτό συμβαίνει πολύ;
Συμβαίνει, δεν ξέρω πολλά, αλλά σίγουρα συμβαίνει. Και ήταν ρόλοι που έχουν κερδίσει τεράστια βραβεία και όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά έχω έναν συγκεκριμένο λόγο για να κάνω πράγματα και ξέρω τι μπορεί να πάρει το σώμα μου και τι μπορεί να πάρει το μυαλό μου και νομίζω ότι αυτό είναι μόνο το ταξίδι και είναι αυτό που είναι και απομακρύνεστε από τα πράγματα πολύ.

Φαίνεται ότι έχετε μάθει τα όριά σας όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που μπορεί πραγματικά να δώσει η οικογένειά μου. Αν ήμουν μόνος μου και απλά δούλευα, θα μπορούσα πιθανώς να πάω σε πολλά μέρη και να κάνω πολλά πράγματα τις περισσότερες φορές. Αλλά δεν είμαι, και υπάρχει μια οικογένεια εδώ που είναι πρωτίστως το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν θα θέσω σε κίνδυνο αυτήν την οικογένεια. Ορισμένες φορές, λοιπόν, υπάρχουν κάποιες προσφορές και δώρα, δεν μπορεί να είναι τέλεια, αλλά συνολικά, εάν θα τονίσει πολύ την οικογένεια, τότε δεν μπορεί να γίνει.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΦΙΛ
Όνομα: Nicole Mary Kidman
DOB: 20 Ιουνίου 1967
Τόπος γέννησης: Χονολουλού, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες
Επάγγελμα: Ηθοποιός, παραγωγός ταινιών

πηγή: The talks.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων