Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

The talks: Ο Λίο παραδέχεται ότι είναι πιο ήρεμος από ποτέ

Photo by Jeff Vespa

Κύριε ΝτιΚάπριο, δεν θα ήταν ωραίο να κάνουμε μια ρομαντική κωμωδία που και που;

Είμαι απολύτως ανοιχτός να κάνω μια ρομαντική κωμωδία, αλλά ποτέ δεν θα κάνω κάτι μόνο για να πω ότι το κάνω. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος. ‘Οταν διάβαζω ένα σενάριο είπα, “Woah, είμαι συναισθηματικά εμπλεκόμενος σε αυτό.” Ποτέ δεν σκέφτομαι το θέμα, τι θα είναι για τον λαϊκό πολιτισμό, τι σημαίνει ιστορικά. Έτσι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω πώς θα είμαι στις ταινίες, αλλιώς δεν είμαι συνδεδεμένος με αυτές.

Πόσο σημαντικό είναι για σας ο ρόλος που ενσαρκώνετε να αμφισβητήσει τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο με κάθε ταινία που κάνετε;

Αυτό εξαρτάται πραγματικά από το ρόλο. Είναι πάντα αυτή η μεγάλη αναζήτηση στη βιομηχανία για να βρεθεί καλό υλικό. Κάθε φορά που υπάρχει καλό υλικό όλοι εφοδιάζονται με αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσα πολλά πράγματα χρειάζονται χρόνια και χρόνια για να αναπτυχθούν, επειδή όλα εμφανίζονται στην οθόνη. Αν υπάρχουν τρύπες στη δομή της ιστορίας, αν δεν είναι μια συναρπαστική, κινούμενη αφήγηση, που εμφανίζεται στην οθόνη η ταινία αποτυγχάνει.

Φαίνεται να κερδίζεις τον αγώνα για φαγητό, λαμβάνοντας υπόψη το υλικό που παίρνεις.

Πραγματικά πιστεύω ότι η παραγωγή ταινιών είναι μέσο σκηνοθέτη. Είναι οι άνθρωποι που τελικά διαμορφώνουν την ταινία και ένας σκηνοθέτης μπορεί να πάρει μεγάλο υλικό και να το μετατρέψει σε σκουπίδια, αν δεν είναι σε θέση να κάνει μια καλή ταινία. Γι’ αυτό επέλεξα να συνεργαστώ με σκηνοθέτες που πιστεύω ότι μπορούν να μεταφερθούν στο μυαλό του κοινού.

“Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. ήταν πάντα το όνειρό μου.”

Έχεις συνεργαστεί με τον Σπίλμπεργκ, τον Νόλαν, τον Ίστγουντ, τον Μέντες, τον Μπόιλ, τον Κάμερον, για να μην αναφέρω ότι είσαι αγαπημένος του Σκορσέζε. Έχει μείνει κανείς στη λίστα σου;

Υπάρχουν πολλοί σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελα να δουλέψω. Ο Πολ Τόμας Αντερσον είναι κάποιος με τον οποίο θα ήθελα να δουλέψω. Νομίζω ότι ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιαρίτου είναι πολύ ταλαντούχος. Ο Ανγκ Λι είναι πολύ ταλαντούχος. Θέλω να πω, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι σκηνοθέτες εκεί έξω.

Πόσο από τη ζωή σας καταλαμβάνουν οι ταινίες;

Πολλά από αυτά, αυτό είναι σίγουρο. (Γέλια) Δεν μπορώ να το κάνω αυτό Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι το πιο κυρίαρχο πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. ήταν πάντα το όνειρό μου και τώρα είναι η στιγμή που είμαι πραγματικά σε θέση να επιλέξουν τα μέρη μου.

Μπόρεσες να το κάνεις αυτό εδώ και καιρό…

Ναι, αλλά ξέρω πολλούς ηθοποιούς με τους οποίους μεγάλωσα στη βιομηχανία – μεγαλώνοντας στο Λος Άντζελες – που δεν μπόρεσαν να το κάνουν . Απλά σκέφτομαι τον εαυτό μου σε 30 χρόνια από τώρα να σκέφτομαι, “Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκες όλες τις ευκαιρίες που είχες; Κοίτα όλους τους ανθρώπους με τους οποίο θα μπορούσες να δουλέψεις, τους ρόλους που θα μπορούσες να κάνεις. Εμπρός γι’ αυτό.” Και αυτό σκέφτομαι.

‘Αρα βάζεις άλλα πράγματα στην άκρη;

Όχι δεν κάνω. Είτε ταιριάζουν με φυσικό τρόπο είτε όχι. Ποτέ δεν θέλω να αναγκάσω τίποτα, αλλά ξέρω ότι τελικά αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω και αυτά τα άλλα πράγματα θα βρουν έναν τρόπο να συμβούν

Πάντα ήξερες ότι η ηθοποιία είναι αυτό που ήθελες να κάνεις;

Πραγματικά δεν θυμάμαι. Αλλά θυμάμαι να αγαπώ να μιμούμαι τους φίλους της μητέρας μου. Θα έκανα μικρές παραστάσεις μιμούμενος τους , κοροϊδεύοντάς τους, κάνοντας την να γελάει, κάνοντας τους παππούδες μου να γελάνε.

Φαίνεσαι πολύ πιο ήρεμος τώρα.

Αλλά είμαι ένα ενεργητικό άτομο. Φαίνεται πιο ήρεμο τώρα, αλλά έπρεπε να με δεις όταν ήμουν νεότερος. Μπά! Θα ήταν πολύ δύσκολο να είμαι εδώ, ειδικά πριν γίνω έφηβος. Δεν ξέρω πώς με αντιμετώπισε η μητέρα μου. Απλά έτρεχα, έκανα συνεχώς πράγματα. Είμαι πολύ πιο ήρεμος τώρα, αλλά έχω ακόμα πολλή ενέργεια.

Σκέφτηκες ποτέ ότι θα χάσεις αυτή την ενέργεια και θα δοκιμάσεις κάτι άλλο εντελώς;

Θα μπορούσα μια μέρα. Αλλά τυχαίνει να μου αρέσει η ηθοποιία, τυχαίνει να μου αρέσει να κάνω ταινίες. Είμαστε όλοι διαμορφωμένοι από αυτές τις αναμνήσεις που έχουμε ως νέοι και αυτές ήταν οι πρώτες αναμνήσεις μου: ήθελα να είμαι ηθοποιός, πιέζοντας τους γονείς μου να με πάνε έξω από την  οντισιόν. Δεν ήξερα καν ότι μπορείς να πληρωθείς γι’ αυτό, αλλά ήθελα να το κάνω. Όταν έμαθα ότι μπορείς να πληρωθείς γι’ αυτό, είπα, “Εντάξει, αυτό είναι που πραγματικά θέλω να κάνω.” Αρχίζω να το εκπληρώνω αυτό, οπότε δεν πρόκειται να κάνω τίποτα, προς το παρόν ούτως ή άλλως, για να το αλλάξω αυτό.

Είναι παράξενο όταν σκέφτεσαι πόσο απόλυτα έχεις πετύχει το παιδικό σου όνειρο;

Μερικές φορές πρέπει να κοιτάξουμε πίσω και να πω, “Πω πω,  είναι καταπληκτικό αυτό που μου συνέβη. Ήμουν σε θέση να εκπληρώσω  πολλά από αυτά τα όνειρα που είχα όταν ήμουν πολύ νέος.” Ποτέ δεν φανταζόμουν  ότι θα είχα πάρει ένα μικροσκοπικό ρόλο σε μια ταινία του  Martin Scorsese και να έχω κάνει τέσσερις έως  τώρα, είναι αρκετά εκπληκτικό. Πρέπει να πω ότι είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Αλλά την ίδια στιγμή γίνεται εθιστικό! Οπότε ναι, τα όνειρά μου έχουν ξεπεραστεί.

πηγή: the talks.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων