Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

The Washington Post: Η Space X του Έλον Μασκ κέρδισε το συμβόλαιο της NASA

Η Space X, διαστημική εταιρεία που ανήκει στον Έλον Μασκ ήταν αυτή που κέρδισε το συμβόλαιο των 2,9 δισ. δολαρίων της NASA, με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος να μένει εκτός παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το CNBC, το συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικανική διαστημική εταιρεία προβλέπει την ανάπτυξη ενός συστήματος προσσελήνωσης προκειμένου να μεταφέρει δύο αστροναύτες στη Σελήνη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, Λάιζα Γουάτσον-Μόργκαν, δήλωσε ότι η επιλογή της SpaceX ήταν “προς το συμφέρον” της υπηρεσίας, ανακοινώνοντας ότι η αποστολή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του 2024.

Η SpaceX τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να στείλει αργότερα φέτος τέσσερις τουρίστες στο διάστημα και συγκεκριμένα σε τροχιά, στο πλαίσιο μιας αποστολής ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση ενός παιδικού νοσοκομείο.

HTML tutorial

Το πρόγραμμα Artemis ανακοινώθηκε επί προεδρίας Τραμπ και είναι ένα από τα λίγα προγράμματα που συνεχίζονται επί προεδρίας Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.washingtonpost.com/technology/2021/04/16/nasa-lunar-lander-contract-spacex/?fbclid=IwAR2O9untV9zkxWFbTvhAredJsqe3f_NnSqwsCdtwIVJjtz4_MEQBH9ahoZw

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων