Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη!» – Ο εκτροχιασμός και η παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο υφυπουργός παιδείας ως άλλος Μπαλτάκος εκθέτει την κυβέρνηση με σοβαρό ατόπημα προς τη Λιάνα Κανέλλη και παραιτείται αμέσως μετά, με αίτημα Σαμαρά.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα σε συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας προς την Λιάνα Κανέλλη τη φράση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη». Με αφορμή ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη προς τον υφυπουργό παιδείας για τον υποσιτισμό στα σχολεία ξεκίνησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο με αποτέλεσμα να ειπωθούν βαριές κουβέντες από πλευράς υφυπουργού.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αποδοκιμάζοντας την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού από το υπουργείο παρομοίωσε τον υφυπουργό με τη Μαρία Αντουανέτα. Ήταν το σημείο στο οποίο κ. Στύλιος αντέτεινε στη βουλευτή ότι «Θέλει να τον κάνει Κασιδιάρη» συμπληρώνοντας «αλλά δε θα γίνω Κασιδιάρης», η ήδη έντονη συζήτηση πήρε φωτιά με τη βουλευτή να ρωτά «Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη ή ο Κασιδιάρης έγινες από μόνος του» και να επαναλαμβάνει διαρκώς «δεν ντρέπεστε» και τον πρόεδρο της Βουλής να αντιδρά με εκνευρισμό προς τον υφυπουργό λέγοντάς του «Σας παρακαλώ κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;». Μετά την αποχώρηση της εξοργισμένης Λιάνας Κανέλλη ο υφυπουργός δε σκέφτηκε να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει επί τόπου συγνώμη και να δικαιολογηθεί ότι η ένταση που πιθανόν του προκάλεσε η βουλευτής τον έκανε να πει κάτι που αμέσως μετάνιωσε.

HTML tutorial

Η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν άμεση, ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό να παραιτηθεί, κάτι που εκείνος έπραξε αμέσως. Ο Σαμαράς γνωρίζει καλά πως η δεξιά στροφή στην οποία οδήγησε το κόμμα του έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε. Εκκρεμεί δε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση στη Βουλή των σχέσεων που είχε ο Μπαλτάκος με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά ήξερε ότι δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να διαχωρίσει την κυβέρνηση από τις εκφράσεις του υφυπουργού του. Τον είχε ήδη προλάβει η σκληρή ανακοίνωση του ΚΚΕ που χαρακτήρισε τη στάση του κου Στύλιου απαράδεκτη, επιβραβεύουσα των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής αλλά και σοβαρή έκθεση της κυβέρνησης την οποία κάλεσε να τοποθετηθεί δημόσια. Άλλη μία επικοινωνιακή γκάφα από μέλος της κυβέρνησης σε μια από τις πιο ευαίσθητες φάσεις της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων