Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Θεσσαλονίκη: Γιατρός πληρωνόταν κανονικά επί 8 χρόνια χωρίς να εργάζεται

Η εφημερίδα «Μακεδονία» αποκαλύπτει το μέγεθος της απάτης σε βάρος του Δημοσίου που διέπραξε γιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος πληρωνόταν για οκτώ χρόνια χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αντιεισαγγελέας εφετών Μαγδαληνή Γαλάταλη προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο συγκεκριμένος γιατρός, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του Δημοσίου καθώς φέρεται ότι δεν εμφανιζόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στα αμφιθέατρα από το 2008 μέχρι το 2016. Συνολικά φέρεται να έχει εισπράξει το ποσό των 238.000 ευρώ, ενώ η «Μακεδονία» γράφει πως υπήρξε πολιτευτής του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του καθηγητή, όλο το διάστημα της οκταετίας προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κλινικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών και συγκεκριμένα, της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Κύπρου, χωρίς να έχει σχέση η παρουσία του στο εξωτερικό με προγράμματα του Πανεπιστημίου.

Σε βάρος του έχουν γίνει αναφορές εκτός από τους διευθυντές κλινικών, αλλά και από φοιτητές του που είχαν πάρει τα μαθήματά του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων