Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

“Θεσσαλονίκη Μεγάλη Καρδιά”: Ιστορίες διαφημίζουν την πλανεύτρα Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες Θεσσαλονικείς έχει εμπνεύσει η διεθνής διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο “Θεσσαλονίκη Μεγάλη Καρδιά!”, οι οποίοι μοιράζονται με όλον τον κόσμο εικόνες και εμπειρίες από την πόλη. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, “τρέχει” διαγωνισμός όπου το κοινό καλείται να μοιραστεί τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά τους να χτυπά για τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των ίδιων των κατοίκων να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούν να αφηγηθούν τις ιστορίες τους και τις φωτογραφίες της πόλης με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών είναι ήδη μεγάλη, καθώς “ανεβάζουν” διαρκώς αγαπημένες εικόνες από την πόλη, ενώ δεν παραλείπουν να τις συνοδεύσουν με προσωπικές ιστορίες και συναισθήματα για τη Θεσσαλονίκη.
Το “Θεσσαλονίκη Μεγάλη Καρδιά!” ξεκίνησε από την περίοδο των εορτών με σκοπό να επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους και να αποτελέσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας διαφορετικών ιστοριών, με μότο “Many stories, one heart”. Η καμπάνια διοργανώνεται από τη Marketing Greece και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προωθείται μέσω του discovergreece.com.
Οι φωτογραφίες της πόλης αποτυπώνουν, μεταξύ άλλων, την καθημερινή ζωή, τις υπαίθριες αγορές, τα φαγητά, τη Νέα Παραλία, τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, αλλά και τα Κάστρα, το Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους

Μερικές από τις ιστορίες της Θεσσαλονίκης

Η ξελογιάστρα νύφη
Θεσσαλονίκη, η πόλη που ακούει στο όνομα “νύμφη του Θερμαϊκού”, η οποία στο φως του ήλιου αντανακλά τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών και τη νύχτα ελευθερώνει τους αστείρευτούς τους πόθους. Η πόλη που σου επιτρέπει να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου, περιπλανώμενος στα σοκάκια της Άνω Πόλης και σε φέρνει αντιμέτωπο με το μέλλον σου, κάνοντας περίπατο από το Λευκό πύργο οδεύοντας προς τη νέα παραλία. Η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα το μέρος που θα σε κάνει να πιστεύεις πως τα όνειρα είναι για να τα ζεις και όχι για να τα φαντάζεσαι γιατί πολύ απλά, Αυτή τα γέννησε.

Όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη θα υπάρχει έρωτας
Θεσσαλονίκη μια πόλη τόσο γνώριμη αλλά και δοξασμένη από τους στίχους τραγουδιών, μια πόλη τόσο μαγευτική που ερωτεύεται κανείς με την πρώτη ματιά, μια πόλη που δεν ξεχνάς ποτέ…Και μόνο με την προφορά του ονόματός της ο νους γεμίζει με πανέμορφες εικόνες της παραλίας, του κάστρου και των θορυβωδών δρόμων της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ…Μια πόλη που προκαλεί τον επισκέπτη να εξερευνήσει το μυστήριο που κρύβει κάνοντάς τον να μην θέλει να επισκεφθεί ποτέ του άλλο μέρος στη γη…Διότι Θεσσαλονίκη σημαίνει έρωτας…

Όμορφοι άνθρωποι
Μία ηλιόλουστη μέρα στην Αριστοτέλους κι ένας όμορφος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του άνθρωπος να κάνει πολύχρωμες και μεγάλες φούσκες. Όχι κάτι πολύπλοκο. Λίγο σαπούνι και λίγη φαντασία. Θύμισε σε όλους κάτι από τα παιδικά και ξέγνοιαστα χρόνια τους. Εκείνα που καμία έννοια δεν τους απασχολούσε. Νομίζω ήταν κι ο λόγος που τράβηξε το ενδιαφέρον τόσων περαστικών. Μας έδωσε μία δόση παιδικότητας και ξεγνοιασιάς.

Θεσσαλονίκη μου
Θεσσαλονίκη, πολυτραγουδισμένη, όμορφη, αγαπημένη. Πόλη των ονείρων, Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα. Εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά, σε έχω πάντα μέσα στην καρδιά. Όπου κι αν στρέψεις όλοι μιλάνε για σένα, όποιον κι αν ρωτήσεις θα οδηγήσει τα βήματά σου σε μέρη που προσφέρουν γαλήνη, ξεκούραση μα και βραδινό ρυθμό. Η Θεσσαλονίκη ξέρει να σε ταξιδεύει, η νύφη του Θερμαϊκού. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί, να απολαύσουμε τα φαγητά της, τα ψάρια της ώρας πιασμένα από ντόπιους ψαράδες, την μπουγάτσα τη λατρεμένη μα και τα περίφημα τρίγωνα Πανοράματος. Ποιος δεν έχει δοκιμάσει τη νοστιμιά τους; Τους όμορφους ανθρώπου, τον Πύργο τον Λευκό με θέα όλη τη Θεσσαλονίκη, την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αξίζει να την επισκεφθείτε. Όσο για τη νυχτερινή ζωή της: άφθονη ποικιλία σε όλα τα μέρη. Αγαπώ Σαλόνικα, αγαπώ τους ανθρώπους της, εκεί έκανα τους καλύτερους φίλους. Θα την λατρέψετε όπως την λατρεύω κι εγώ.

Η Θεσσαλονίκη των αιώνων και των αισθήσεων…
Τι να πει κανείς για τη Θεσσαλονίκη…
Πόλη με μακραίωνη και πολυποίκιλη ιστορία, αρχαία, ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική, νεότερη, σύγχρονη…
Ιστορία που καταγράφεται εμφανώς στο ύφος της πόλης. Κουλτούρες πολιτισμών που αντικατοπτρίζονται στη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Άρωμα ελληνικό, εβραϊκό, οθωμανικό, φράγκικο, ιταλικό, σλάβικο, ντόπιο και προσφυγικό που το μυρίζεις καθώς περιδιαβαίνεις στους δρόμους και τα σοκάκια της, καθώς γεύεσαι την κουζίνα της και καθώς γνωρίζεις τους ανθρώπους της. Η Θεσσαλονίκη έχει κάτι απερίγραπτα μοναδικό στην ατμόσφαιρά της που μπορείς να το ανακαλύψεις μόνο με τις αισθήσεις…

saloniki 10

saloniki 11

saloniki 12

saloniki 13

saloniki 14

saloniki 2

saloniki 3

saloniki 4

saloniki 5

saloniki 6

saloniki 7

saloniki 9

saloniki 8

saloniki

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων