Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Με πανό όπου αναγράφονταν «Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή» μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος οι ανάπηροι. Έχουμε θρηνήσει νεκρούς. Πρόσφατα είχαμε τυφλό νεκρό από κορονοϊό 27 χρόνων. Πρέπει να παρθούν σήμερα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας» τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστής, Στέλιος Κασιπίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε, ότι «είναι ένα πρόγραμμα πιλοτικό το οποίο προβλέπει 1.000 προσωπικούς βοηθούς για το 2022 και άλλους 1.000 για το 2023, τη στιγμή που οι βαριά ανάπηροι είναι 600.000, άρα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα ουσιαστικά». Χαρακτήρισε, δε, το μέτρο ως «ασπιρίνες μπροστά στα διογκωμένα προβλήματα των αναπήρων που εντείνονται, ειδικά τώρα με την πανδημία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων