Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα-αρνητή των self test

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 37χρονο πατέρα -ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test- για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση και επέβαλέ ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο ίδιος, παρότι εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα, αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμόδιο να τον δικάσει κι ότι δεν το αναγνωρίζει.

«Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες» είπε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, που προέβη στην υποβολή μήνυσης εναντίον του, ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία. Περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας είπε, ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε ο εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων