Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός έξω από τον Άγιο Δημήτριο – Χωρίς μάσκα οι ιερείς

Η Θεσσαλονίκη τέθηκε στο επίπεδο της αυξημένης επιτήρησης, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, ωστόσο, στο Άγιο Δημήτριο οι εικόνες είναι ανησυχητικές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου της 26ης-28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, με τις πρωινές εικόνες της Δευτέρας να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές στην ήδη επιδημιολογικά επιβαρυμένη πόλη.

Όπως μεταδίδει τα τηλεοπτικά κανάλια, από το πρωί εκατοντάδες πιστοί συρρέουν για τη σημερινή λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, όπου οι αποστάσεις ασφαλείας δεν φαίνεται να τηρούνται:


Πέραν των ουρών που δημιουργούνται και του μεγάλου συνωστισμού, οι ιερωμένοι κατέφθασαν στην εκκλησία χωρίς να φορούν μάσκα.

Μάλιστα, για το εν λόγω γεγονός, φέρονται να υπήρχαν αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Πιστοί συρρέουν διαρκώς μαζικά για ν’ ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν:

Η δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στην μία το μεσημέρι, αντί για τις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως εντός της εκκλησίας επιτρέπεται να παρίστανται μόνον 50 άτομα.

Εκτός από τους παπάδες, μάσκα δεν φορούσαν ούτε οι ψάλτες. Δήλωσαν, δε, πως είναι δύσκολο ν’ ασκήσουν το λειτούργημά τους χρησιμοποιώντας την:

Στη δοξολογία, η οποία θα τελεσθεί στη μία το μεσημέρι, θα είναι παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων