Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;
Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη περπατάμε το Σάββατο, 21 Μαρτίου, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Αθωνος και ανιχνεύουμε τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης. Συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε ξεχωριστούς χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Περπατάμε, γελάμε, πίνουμε, τρώμε, μαθαίνουμε, κουβεντιάζουμε και απολαμβάνουμε όσα συνδέονται με την ευχαρίστηση που προσφέρει το καλό φαγητό.
Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μοιραζόμαστε μια πλούσια γευστική εμπειρία δοκιμάζοντας μέλι, παστέλι, λουκούμια και ελιές, εξαιρετικά τυριά και εδέσματα με μυστικές συνταγές, μαθαίνουμε τα πάντα για την μακεδονίτικη πίτα και γνωρίζουμε τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών.
Στο τέλος αυτής της δεύτερης διαδρομής, μας περιμένουν λαματζό, παστουρμαλί, σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα, σπιτικό ψωμί, ιδιαίτερα τυριά και άλλες νοστιμιές της αρμενικής κουζίνας.
Σάββατο 21 Μαρτίου
Ώρα: 11 πμ.
Αφετηρία: Λουλουδάδικα
Συμμετοχή: 15 ευρώ ανά άτομο και εκπτωτικό 12 ευρώ
Κρατήσεις / Πληροφορίες: info@thessalonikiwalkingtours.com & 2310 810226
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.