Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Al Jazeera: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε σε τηλεγράφημά του το aljazeera.

Σύμφωνα με το Μέσο την είδηση ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Μακρόν έκανε το τεστ μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα συμπτώματα που εμφάνισε ο Γάλλος πρόεδρος, όμως επισημαίνεται ότι θα παραμείνει σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Ακόμα, τονίζεται ότι και ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ θα παραμείνει σε περιορισμό αφού είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Μακρόν.

O Καστέξ δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα όμως δεν θα παρευρεθεί στη Γερουσία της Γαλλίας προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση για την στρατηγική των εμβολιασμών, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Μακρόν είναι ο τελευταίος ηγέτης κράτους που προστίθεται στον κατάλογο όσων νόσησαν από τον κορωνοϊό. Σε καραντίνα θα παραμείνει και η σύζυγός του, Μπριζίτ, η οποία όμως δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα covid.

Το ταξίδι του Γάλλου προέδρου στον Λίβανο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22 του μήνα, θα ακυρωθεί, ενώ η προεδρία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι γίνεται ιχνηλάτιση προκειμένου να διαπιστωθεί από που κόλλησε τον ιό ο πρόεδρος.

Ο μακρόν είχε παρευρεθεί σε μια Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ είχε και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Έχει συναντηθεί επίσης και με τον ομόλογό του από την Αίγυπτο, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάνσεζ και ο Σαρλ Μισές, πρόεδρος του Ε.Σ., μπήκαν επίσης σε καραντίνα, αφού είχαν πρόσφατα μαζί του συνάντηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων