Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Θύματα απάτης πλήρωσαν «πρόστιμα» σε… χάκερς!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η κυπριακή αστυνομία, για απάτες μέσω διαδικτύου. Πολίτες έπεσαν θύματα των χάκερς και πλήρωσαν πρόστιμα, δήθεν στην αστυνομία, για οδική παράβαση. Εκατόν είκοσι πολίτες έχουν πέσει στην παγίδα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, για απάτη μέσω διαδικτίου. Θύματα μιας καλά οργανωμένης κομπίνας, έπεσαν πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Οι χρήστες εντοπίζουν στους Η/Υ, μήνυμα το οποίο αναφέρει ότι θα πρέπει να πληρώσουν για δήθεν παράβαση, το ποσό των 100 ευρώ εντός 72 ωρών και εκεί πέφτουν στην παγίδα.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα φαίνεται είτε η αστυνομία της Κύπρου, είτε περιπολικό της αστυνομίας ή σε κάποιες περιπτώσεις άλλες υπηρεσίες όπως η Europol και το FBI.

Η αστυνομία, μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει πως η αστυνομία δεν έχει καμία σχέση, με το συγκεκριμένο μήνυμα και καλεί τους χρήστες του διαδικτύου, σε καμία περίπτωση να μην ανταποκρίνονται σε αυτό και σε τέτοιες περιπτώσεις να αναφέρουν αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Θα πρέπει, δήλωσε ο Ανδρέας Αγγελλίδης, να ενημερώνουν τους τεχνικούς τους για να χρησιμοποιηθούν ισχυρά antivirus και το σημαντικό από όλα είναι να μην ανταποκριθούν σε καμία περίπτωση, να μην πληρώσουν γιατί πρόκειται για απάτη.

Η απάτη αυτή όπως φαίνεται δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Η Αστυνομία της Κύπρου σε συνεργασία με τις άλλες χώρες επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες και εκεί που θα υπάρξουν οποιαδήποτε στοιχεία θα προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες.

Η αστυνομία τους τελευταίους 3 μήνες, κατέγραψε πέραν των 120 καταγγελιών από πολίτες, για συγκεκριμένα περιστατικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων