Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Think Right: Γιατί ο Κυριάκος χρειάζεται την αυτοδυναμία;

Γράφει ο Γιάννης Χουντής*

Υφίστανται τρεις θεμελιώδεις λόγοι για τους οποίους ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χρειάζεται την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διενεργηθούν.

Πρώτον, διότι η προτέρα πολιτική εμπειρία από το 2012 και εντεύθεν έχει αποδείξει περίτρανα πως ετερόκλητες κυβερνητικές συμμαχίες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς κοινό ιδεολογικό παρανομαστή δύσκολα ευδοκιμούν μακροπρόθεσμα και μετά κόπων και βασάνων συμφωνούν σε νομοθετικούς άξονες πέραν του Μνημονίου. Πως για παράδειγμα να αναμορφώσει το συνδικαλιστικό πλαίσιο ο ΚΜ, εάν συγκυβερνά με την Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ; Εδώ ενυπάρχει η θεμελιώδης αντίφαση της λεγομένης πρότασης περί συναινέσεως: συμφωνία και συγκυβέρνηση ‘’πολλών’’ με ποια κοινή ιδεολογική συνισταμένη; Μία Κυβέρνηση ‘’σούπα’’ χωρίς συνέπεια, αρχή, μέση και τέλος;

Δεύτερον, επιτακτική καθιστούν την κατάκτηση –ει δυνατόν- άνετης αυτοδυναμίας και οι εσωτερικές αντιστάσεις και πολλές φορές αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο σε επίπεδο ανωτάτων κοινοβουλευτικών στελεχών αλλά και σε επίπεδο βάσης, που με δυσκολία πολλές φορές θα αποδεχτούν την ‘’φιλελεύθερη’’ επανάσταση που ορθώς ευαγγελίζεται ο ΚΜ.

Τρίτον και σημαντικότερο: ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να κυβερνήσει αταλάντευτα για τέσσερα έτη, τουλάχιστον δηλαδή για μία πλήρη θητεία. Για να το κατορθώσει αυτό θα πρέπει με 180 ψήφους να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για να αποφευχθεί η καταστροφική απλή αναλογική (που θα βάλει από το παράθυρο τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι στο πολιτικό παιχνίδι μετά την διαφαινόμενη δρυμεία ήττα του) και για να εκλεγεί με άνεση ΠτΔ το 2019, ώστε να μην χαθεί άλλη μία κοινοβουλευτική περίοδος εξ’ αιτίας της συγκεκριμένης συνταγματικής πρόβλεψης, που έτσι και αλλιώς χρήζει άμεσης αλλαγής.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πολίτες πρέπει να στρατευθούν με το όραμα του ΚΜ, με γνώμωνα το απόλυτο συμφέρον της Χώρας και της βελτίωσης της καθημερινότητά τους.

Γιάννης Χουντής είναι τελειόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’ (www.keasm.gr).

Προηγούμενο άρθροΕπένδυση Τέχνης
Επόμενο άρθροΤα σενάρια της διαπραγμάτευσης

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img