Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λιου: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Λιου για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Λιου συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί.

Παράλληλα, υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων, όπως το προσφυγικό και η οικονομική κρίση.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λιου έρχεται μία ημέρα μετά τη συζήτηση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών με τον γερμανό ομολόγό του, κατά την οποία ο κ. Λιου προέτρεψε τον κ. Σόιμπλε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις και οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων