Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Την άσκηση «Παρμενίων» παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος

«Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος» τόνισε σήμερα στη Ρόδο, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες σε μέρος της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων» ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Κάλαθος» της Ρόδου και την παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ο περιφερειαρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της 95 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία Στρατού. Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του εξήρε το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την συνδρομή των εθνοφυλάκων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη τον οποίο και τίμησε για την μακρόχρονη προσφορά του. Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του επεσήμανε ότι η άσκηση ανέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα των Ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας «οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, που εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν νυχθημερόν να “φυλάττουν Θερμοπύλας”. Παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας δίκαια και στέλνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί συμβιβασμούς και τετελεσμένα».

Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων» είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους καθώς και η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής ‘Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων