Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Την Πέμπτη 11/6, δύο χρόνια μετά, η ΕΡΤ ξανά στους δέκτες μας. Ποιους θα δούμε στην οθόνη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η Πέμπτη θα είναι η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία. 11 Ιουνίου του 2013 χάθηκε το σήμα της ΕΡΤ με την απόφαση της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά που θα μείνει στην ιστορία. 11 Ιουνίου του 2015 η ΕΡΤ ξανανοίγει. Το ίδιο βράδυ, μετά το δελτίο ειδήσεων, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ενός από τους πιο σπουδαίους δημιουργούς αυτού του είδους στην Ελλάδα, του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.

Το δελτίο ειδήσεων των 21.00 θα παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος, «ο δημοσιογράφος που έχει ταυτισθεί επί είκοσι και πλέον χρόνια με τις αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές για την ΕΡΤ».

Λίγη ώρα πριν θα ξεκινήσει στις 20.00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, από τα Μουσικά Σύνολα και υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη. Επί σκηνής επίσης θα βρεθούν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η λαϊκή ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με τη σύμπραξη των Ιωάννας Φόρτη και Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.

«Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα έχει ως εξής:

Η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά από τις 06.00. Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά ανοίγουν από τις 06.00 μέχρι και τις 08.00 το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση. Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη. Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη. Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων