Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Η Τουρκία απειλεί και τo Ευρ. Κοινοβούλιο αναστέλλει την ενταξιακή διαδικασία

“Την προσωρινή αναστολή των εν εξελίξει ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία”, ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπερψηφίζοντας κοινή πρόταση ψηφίσματος των έξι μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Με το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές “καταδικάζουν απερίφραστα τα δυσανάλογα μέτρα καταστολής που εφαρμόζονται στην Τουρκία, διατηρούν τη δέσμευση να παραμείνει η Τουρκία προσδεδεμένη στην ΕΕ, καλούν ωστόσο την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή των εν εξελίξει ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία”.

“Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντισταθούν σε αυτήν την έλλειψη οράματος. Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει το μελλοντικό όραμά με την Τουρκία ή χωρίς αυτήν”, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ λίγες ώρες αργότερα προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι, χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας, η Ευρώπη μπορεί να “πλημμυρίσει” με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ότι στην Τουρκία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων