Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Θεοχαρόπουλος: Ναι στις Πρέσπες ~ Γεννηματά: Διαγραφή και έκτακτο συνέδριο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε στη ΔΗΜΑΡ υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά τη θετική απόφαση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα και προκήρυξε έκτακτο συνέδριο, τέλος Μαρτίου.

Με την απόφαση Θεοχαρόπουλου κλείνουν οι βασικές εκκρεμότητες σε σχέση με τη στάση των κομμάτων στο θέμα της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας και αναμένεται να κυρωθεί η Συμφωνία και από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

ΔΗΜΑΡ:«Κρίμα»

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

«Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα» κατέληξε η ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ όπου πέρασε οριακά το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε εισηγηθεί θετικά έβαλε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στην ψηφοφορία που ακολούθησε 29 ψήφισαν «ναι», 22 «παρών» και 2 αποχή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε να αποφασιστεί η υπερψήφιση της Συμφωνίας, κάτι που είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η εκτελεστική επιτροπή με ψήφους 11 προς 5. Η μειοψηφία πρότεινε να απόσχει ο κ. Θεοχαρόπουλος από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία, ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων