Ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος βγήκε και πάλι να μας τρομάξει. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη σε βαθιά κρίση και οι κίνδυνοι εκτροχιασμού δεν έχουν εξαλειφθεί, υποστηρίζει. Ποιος όμως φταίει γι΄ αυτό; ΔΕΝ ΛΕΕΙ!… Όταν έχει περάσει μια 5ετία 2008-2012 και η απώλεια εθνικού εισοδήματος έχει ανέλθει στο 20,1%. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η έκθεση Προβόπουλου μας πληροφορεί, λες και δεν το ξέραμε, ότι φέτος θα έχουμε ύφεση 4,5% και η ανεργία να ξεπεράσει το 27%, ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν στο 22,5% στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 έναντι 16% στα τέλη Δεκεμβρίου 2011, ότι το 2013 ο μέσος πληθωρισμός θα καταστεί αρνητικός , αλλά και ότι αναμένει νέα μείωση στις ακαθάριστες ονομαστικές αποδοχές για το 2013, της τάξεως του 7,7%.
Ο διοικητής, ως καλός…Σαμαρείτης, αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού τώρα που οι προοπτικές βελτιώνονται, άσχετα αν με στοιχεία του 2010 το 21,4% του πληθυσμού της χώρας ή 901.194 νοικοκυριά με συνολικό αριθμό μελών 2.341.400 άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της “σχετικής φτώχειας”. Πολύ καθυστερημένα τα στατιστικά του. Το 2015 όταν θα έχει τα στοιχεία για το 2012 θα δείχνουν ότι είναι το 30% και βάλε που ζει φέτος κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλά οι φόροι, φόροι και τα χαράτσια, χαράτσια.
Το ζήτημα είναι γιατί πάμε τόσο αργά. Γιατί οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές που υποτίθεται ότι είναι υπέρ του λαού δεν γίνονται. Γιατί τα επαγγέλματα δεν έχουν απελευθερωθεί, γιατί πρέπει να πάμε σε συμβολαιογράφο για να κάνουμε μια εταιρεία, γιατί η ΔΕΠΑ δεν πουλιέται όταν προσφέρεται 3πλό τίμημα, γιατί δεν καταργείται η αθλιότητα του ενεργειακού πιστοποιητικού και οι τακτοποιήσεις για να τα παίρνει η κυρίαρχη τάξη των μηχανικών;…
Οι διοικητές ποτέ δεν λένε ποιος δεν κάνει τη δουλειά του. Απλώς λένε τι πρέπει να γίνει. Και οι πολίτες, απλώς πρέπει να προσέχουν μην στραβοπατήσουν και αναποδογυρίσουν την καρδάρα των νέων χρεών, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της πώλησης των υδάτων, της επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων κ.ο.κ.
Η έκθεση του κ. Προβόπουλου είναι μία από τα ίδια. Δηλαδή, άνευ σημασίας. Η χώρα δεν διαθέτει διοικητή που θα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, που θα στηλίτευε πρόσωπα και πολιτικές, που θα υπερασπιζόταν τον μικρό ιδιωτικό τομέα που λεηλατήθηκε…Δεν ξέρω καν αν θα μπορούσε να το κάνει ένας Συριζαίος καθηγητής, αν ποτέ γινόταν διοικητής της ΤτΕ…
Το μεγάλο σασπένς σε αυτό το «θρίλερ» που λέγεται «ελληνική οικονομία» είναι πως ο «δολοφόνος» παραμένει…άγνωστος ως το τέλος.