Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Της Βούλτεψη το ανάγνωσμα.. μπουχτίσαμεν

Γράφει η Έφη Αλικάκου

Το βράδυ που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ομολογουμένως οι τρανταχτές απουσίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν αντιδράσεις και ερωτηματικά. Ένα μέλος του κόμματος που απουσίασε ήταν και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη η οποία πριν μερικές ημέρες δήλωσε πως τα «ζευγαράκια που φιλήθηκαν στα θεωρεία της Βουλής έπρεπε να συλληφθούν». Κατά τα λεγόμενα της το γεγονός ότι δεν συνελήφθησαν από τον φρούραρχο όπως θα γινόταν με ένα οποιοδήποτε ετερόφυλο ζευγάρι αποτελεί διάκριση εις βάρος των ετερόφυλων, γεγονός που την έκανε να απουσιάζει συνειδητά!

Είναι φανερό ότι κανείς από τους συμβούλους της δεν έσπευσε να την ενημερώσει ότι ο περιπαθής ασπασμός των δύο γυναικών αλλά και του δικηγόρου κύριου Βαλλιανάτου με το σύντροφο του έλαβαν χώρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και προφανέστατα εν μέσω εκδήλωσης αυθόρμητου συναισθήματος χαράς για μία νομοθετική ρύθμιση που άργησε πολύ να γίνει νόμος του κράτους. Πολλοί δε ίσως να τη πετύχατε και σε πάνελ εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης αρκετή ώρα πριν αρχίσει η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, γεγονός που υποδηλώνει ανεξαρτήτως των φιλιών και των εναγκαλισμών στα θεωρεία (που δεν αρνούμεθα ότι ίσως να συνέβησαν και στην αρχή της συζήτησης), την πρόθεση της να απέχει. Έχουν γραφτεί πολλά για τα κωμικά κατάλοιπα πολιτικών που εξακολουθούν να παρασιτούν στη Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς η κυρία Βούλτεψη ενσαρκώνει όχι απλά το παλιό (κάποιες φορές χρειάζεται και το παλιό) αλλά το πρόσωπο εκείνο που θα σπεύσει πάντα να καθαγιάσει τα πεπραγμένα τα δικά της και των υπόλοιπων νεοδημοκρατών στο όνομα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ακόμα κι αν αυτά είναι το λιγότερο μπούρδες.

Η δήλωση της φυσικά προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Βαλλιανάτου του οποίου ο παθιασμένος εναγκαλισμός απαθανατίστηκε στα θεωρεία της αίθουσας «Καλούμαι τώρα να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο εσωτερικό του κοινοβουλίου αποκλείονται από το κανονισμό της Βουλής και καλό είναι να αποφεύγονται από σεβασμό στο χώρο. Είναι φορές όμως που ο τύπος και ο κανόνας υποχωρούν μπροστά στον άνθρωπο και το συναίσθημα του, είναι φορές δηλαδή που το λογιστικό αδυνατεί να υποτάξει το θυμικό και το επιθυμητικό και αν κάποιοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι καλό είναι να αφήσουν παράμερα τις τυπολατρίες και τις μιζέριες. Μπορούμε να χρεώσουμε πολλή υπερβολή και φαμφάρα στο δημόσιο λόγο του κυρίου Βαλλιανάτου, ας μην στηλιτεύσουμε όμως μια συμπεριφορά ανακούφισης μετά από τόσα χρόνια αγωνίας για την εκπλήρωση ενός τόσο δίκαιου αιτήματος. Άλλωστε το.. χώρο της Βουλής δεν τον σέβονται κατά καιρούς ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές, καλό θα ήταν λοιπόν να φανούν φειδωλοί με τα «κατηγορώ» τους και να επιδείξουν επιείκεια και ανοχή απέναντι σε ερωτευμένους ανθρώπους που ξεροστάλιασαν στην αναμονή για μία ρημάδα νομοθετική ρύθμιση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων